Очаква се държавният глава Румен Радев да обяви кога ще връчи

...
Очаква се държавният глава Румен Радев да обяви кога ще връчи
Коментари Харесай

Очаква се президентът Радев да обяви кога ще връчи първия мандат

Очаква се президентът Румен Радев да разгласи по кое време ще връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление. Както гласи Конституцията на Република България, първият мандат би трябвало да бъде даден на номинирания за министър-председател от първата политическа мощ, спечелила изборите - ГЕРБ-СДС.

Преговорите сред двете най-големи политически обединения в Народното събрание - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не престават. В утрешния ден се чака вторите на изборите да показват имената, част от състава на Министерски съвет, както разгласи в петък съпредседателят Кирил Петков. Тогава той увери, че всички имена, които до вторник, преди формалната информация бъдат спрягани, ще са единствено клюки.

Припомняме, че от ГЕРБ оповестиха, че в случай че не съумеят да реализират консенсус с обединението ПП-ДБ, ще предложат свое държавно управление със собствен министър председател, когато им бъде връчен мандата. От празненства на Борисов споделиха, че, в случай че диалозите с втората мощ не произведат упования резултат, те ще продължат договарянията с останалите политически партии в 49-ото Народно събрание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР